Ksantano guma yra viena efektyviausių mitybos skaidulų šaltinių. Ji suteikia maistui ir kepiniams tekstūros ir standumo, tad ji gali būti naudojama vietoj kepimo miltelių ir kepimo sodos. Ksantano derva visiškai neturi gliuteno ir taip pat puikiai tinka padažams ir ledams tirštinti.

Ksnatano derve gaminama fermentuojant cukrų, kuomet naudojama Xanthomonas Campestris bakterija, kuri yra bio-polimeras- pagal struktūrą panaši į celiuliozę.
Ypatybės:
- 100% ksantano gumos milteliai
- Natūralus tirštiklis
- Maistas be glitimo
- Jūsų recepto slaptas ingredientas
- Vegetariškas / veganiškas produktas
Daugelis žmonių susiduria su sunkumais, norėdami maitintis daug skaidulų turinčiu maistu, ypač jeigu jie nevartoja daug vaisių ir žalių daržovių. Ksantano gumos milteliai netik suteikia formą, bet ir praturtina mitybą skaidulomis.
Šis produktas yra puiki alternatyva ruošiant maistą kiekvienam, kuris savo mityboje nenaudoja glitimo produktų. Bendrai kalbant, gaminant be glitimo, maistui dažnai trūksta tekstūros ir tirštumo. Įdėjus ksantano gumos miltelių, pavyzdžiui ruošiant padažus, padidinsite ruošiamo maisto tūrį, nepridedant daug nereikalingų kalorijų.
Ji neturi jokių pašalinių efektų ir yra naudingas maistinis papildams žmonėms, kenčiantiems nuo dirgliosios žarnos sindromo. Vartodami ksantano gumą, jūs padidinsite suvartojamų skaidulų kiekį ir išvengsite daug krakmolo turinčio maisto, nebejusite jo sukeliamų skausmų ir pagerinsite virškinimą.