Ksantano derva yra vienas iš efektyviausių mitybos skaidulų šaltinių. Ji gali būti naudojamas, norint suteikti maistui tekstūros, tad nereikės naudoti jokio glitimo ir yra visiškai nenuodingas. Ksnatano derva gaminama fermentuojant cukrus, kuomet naudojama Xanthomonas Campestris bakterija, kuri yra bio-polimeras- pagal struktūrą panaši į celiuliozę.
Daugelis žmonių susiduria su sunkumais, norėdami maitintis daug skaidulų turinčiu maistu, ypač jeigu jie nevartoja daug vaisių ir žalių daržovių. Ksantano derva, patiekiama papildo forma, praturtina mitybą skaidulomis ir yra pakaitalas normalioms skaiduloms.
Kiekvienam, kuris savo mityboje nenaudoja glitimo produktų, šis produktas yra puiki alternatyva ruošiant maistą. Apskritai kalbant, gaminant be glitimo, maistui dažnai trūksta tekstūros ir tirštumo. Įdėjus ksantano dervos, pavyzdžiui, ruošiant padažus, padidins ruošiamo maisto tūrį, nepridedant daug nereikalingų kalorijų.
Nėra jokių pašalinių efektų, papildomai naudojant ksantano dervą ilgesnį laiko tarpą, ir tai yra naudingas maistinis papildams žmonėms, kenčiatiems nuo dirgliosios žarnos sindromo (DŽS). Vartodami ksantano dervą, jūs padidinsite suvartojamų skaidulų kiekį, o tai padės virškinimui, tad nebevalgant jokio daug krakmolo turinčio maisto, nebejusite jo sukeliamų skausmų.
Pagrindiniai privalumai
- Be glitimo
- Gali būti naudojama, norint suteikti tekstūros jūsų maistui arba gėrimams