Magnis – mineralas būtinas energijos produkcijai, raumenų susitraukinėjimui, nervinio impulso perdavimui ir kaulų mineralizacijai. Magnis randamas įvariuose maistuose, dažniausiai žalialapėse dažovėse – špinatuose, taip pat riešutuose ir grūduose.
Magnis atlieka daug funkcijų mūsų organizme – verčia maistą energija ir užtikrina teisingą endokrininę veiklą, kuri palaiko sveikus kaulus. Magnis taip pat reikalingas kaip kofaktorius daugiau nei 300 fermentų sistemose. Tarp visų katalizinių sistemų taip pat yra ir riebiųjų rūgščių sintezė, baltymų sintezė bei gliukozės metabolizmas.
Žiūrint iš sportininkų perspektyvos, magnis reikalingas angliavandenių, riebalų ir baltymų metabolizme, verčiant juos energija. Be fermentų aktyvinimo, taip pat veikia ir nervinio impulso perdavimą bei miofibrilių susitraukimą. Todėl magnis yra pagrindinis elementas energijos produkcijoje ir aerobiniuose bei anaerobiniuose pratimuose.
Magnio citratas- tai lengvai prieinama magnio forma, kuri leidžia organizmui lengviau jį pasisavinti. Mūsų magnio citrato sudėtis yra standartizuota iki apie 15% magnio kiekio.
Įspėjimas: magnio citratas gali sukelti viduriavimą, todėl gali tekti pritaikyti ‘siūlomą vartojimą’ pagal savo asmeninius pageidavimus. Jei patirsite viduriavimą, sumažinkite vartojamos porcijos dydį.
Vartojimo porcija – 2.5g
Iš viso porcijų – 100 (250g), 200 (500g)
Produkto maistingumas
1 porcijoje | *RPN | ||
Magnis | 400 mg | 107% |
* Rekomenduojama paros norma vidutiniam suaugusiam žmogui (8400 kJ/2000 kcal)
Produkto maistingumas yra sudarytas pagal paprastą, be papildomų skonių produktą, renkantis alternatyvų skonį, produkto maistingumas gali kisti.