Šio aliejaus naudojimas mityboje yra idealus pasirinkimas ir ne tik kaip maistas, bet ir kaip vaistas.
Rafinuotas kokosų aliejus yra natūralus kitų aliejų, sviesto ar margarino pakaitalas. 100% natūralus kokosų aliejus tinka sveiko maisto gaminimui. Tinka padažams, troškiniams gaminti, salotoms gardinti. Arba galima tiesiog tepti ant duonos. Sudėtyje nėra laktozės ir glitimo.
Kokosų aliejus pasižymi alkį malšinančiomis ir medžiagų apykaitą gerinančiomis savybėmis, todėl jis puikiai tinka besilaikant dietos. Ištirpinti du šaukštus kokosų aliejaus stiklinėje šilto vandens ir išgerti 30-40 min. prieš valgį – tai suteiks sotumo jausmą bei energijos antplūdį.
Kokosų aliejus neturi cholesterolio, genetiškai modifikuotų ingredientų.
Kokosų aliejus gali būti vartojamas kaip maisto papildas, stiprinantis imuninę sistemą, suteikiantis energijos, gerinantis virškinimą, skydliaukės veiklą ir bendrą savijautą. Kokosų aliejus turi ir baktericidinių savybių. Šis aliejus veikia kaip natūrali apsauga, kovojant su grybelinėmis infekcinėmis ligomis, tokiomis kaip pienligė.
Kokosų aliejuje esanti lauro rūgštis (Lauric Acid) veikia kaip antibiotikas. Kasdienio raciono papildymas kokosų aliejumi padeda išvengti bendro peršalimo, gripo ir kitų infekcijų. Kokosų aliejus padeda gydant peršalimą ir kosulį (dedamas į karštą pieną su medumi).
MAISTO PRODUKTAS
Grynasis kiekis: 1000 ml.
Sudedamosios dalys: rafinuotas kokoso riešutų aliejus 100%.
100 g | |
Energinė vertė | 3700 kJ / 900 kcal |
Riebalai | 100 g |
Iš jų sočiųj riebalų rūgščių | 84 g |
Angliavandeniai | 0 g |
Iš jų cukrų | 0 g |
Baltymai | 0 g |
Skaidulinės medžiagos | 0 g |
Druska | 0 g |
Įspėjimai: Gali būti nežymūs kiekiai riešutų, sezamo sėklų, sojos ir sieros dioksido.
Laikymas: laikyti kambario temperatūroje, saugoti nuo tiesioginių saulės spindulių.